Τρίτη 14 Απριλίου 2020

37. Οι αμαρτίες της ορθοδοξίας



Αμαρτάνω είναι ομηρική λέξη και σημαίνει χάνω τον στόχο μου, αμαρτία, αστοχία

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ...χριστιανοσύνη

Η ορθοδοξία, η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα κοσμικό θρησκευτικό σύστημα διακυβέρνησης λίγων σχετικά σύγχρονων κρατών με 250 περίπου εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Κεφαλή, ο οικουμενικός πατριάρχης που φέρει τον τίτλο ως: «Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας_Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης». Ένας άγαμος άνδρας που ζει αποκλεισμένος μέσα στα ψηλά τείχη της Νέας Τροίας και έξω από τη ζωή και τα πραγματικά προβλήματά της.
Οι αντιφάσεις της ορθοδοξίας και της χριστιανοσύνης πολλές και οι αμαρτίες αστοχίες  της, ουκ ολίγες. Ιδού κάποιες ενδεικτικά από αυτές:
1. Η αμαρτία της γνώσης
Η απόφαση των πρωτοπλάστων να φάγουν το μήλο από το δέντρο της γνώσης υπήρξε η αιτία, η φοβερή αμαρτία, της αποπομπής βάναυσα από τον παράδεισο του καλοκάγαθου θεού και η τιμωρία. Η ορθοδοξία χρησιμοποιεί τη γνώση, αφού είναι ένα τεράστιο γνωστικό σύστημα παλαιών και νέων παραδόσεων. Χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα, στα αυτοκίνητα τα τηλέφωνα, την σύγχρονη τεχνογνωσία και ταυτόχρονα  την αφορίζει  σε οξύμωρο σχήμα.
2. Η αμαρτία της εξουσίας
Ο ιδρυτής του χριστιανισμού στην αναμέτρηση με τον πειρασμό στην έρημο αρνείται την εξουσία. Η ορθοδοξία την παραλαμβάνει σε άμετρη κυριαρχία και δικτατορία.
3. Η αμαρτία της πλεονεξίας
Η ορθοδοξία όχι μόνο δεν δίνει τον έναν χιτώνα, αλλά έχει πολλούς χιτώνες και όχι μόνο δύο και τους κρατά σε μεγάλη πλεονεξία.
4. Η αμαρτία του φόνου
Η ορθοδοξία έχει φονεύσει πολλούς ανθρώπους για να στεριώσει την εξουσία της χρησιμοποιώντας  καταχρηστικά το όνομα του θεού.
5. Η αμαρτία του κέρδους
Ενώ κατά την ιερή παράδοση, ο χριστιανισμός δεν επιτρέπει τον τόκο, επίσημα επίσης συνεργάζεται με τους τοκογλύφους τραπεζίτες, τους ευλογεί κιόλας και άριστα συνυπάρχει με τον καπιταλισμό στο ανάλγητο του καπιταλιστικού κέρδους.
6. Η αμαρτία του όρκου
Τα ιερά βιβλία απαγορεύουν τον όρκο και το όνομα του Θεού επί ματαίω. Η ορθοδοξία ορκίζεται συνεχώς στα δικαστήρια στο πανεπιστήμια  στα κοινοβούλια, επίορκα.
7. Η αμαρτία της ύλης
Πολυτελείς απειράριθμες εκκλησίες ανεγείρονται δίπλα σε λυόμενα σχολεία_παράγκες και τρισάθλια νοσοκομεία με ράντζα.

8. Η αμαρτία της μοιχείας
Η νύφη του Χριστού, η εκκλησία, ερωτεύεται τον αλλόθρησκο Ελληνισμό και πλαγιάζει μαζί του γεννώντας τον ελληνοχριστιανικό  υιό.
9. Η αμαρτία της μαγείας
Η μαγεία είναι ένα αποκρυφιστικό σύστημα γνώσεων των εκάστοτε ιερατείων πού χρησιμοποιείται για την χειραγώγηση του πλήθους σε ειδικές τελετές μύησης.
10. Η αμαρτία της κλοπής
Η ορθοδοξία δεν δανείζεται απλώς, κλέβει γνώσεις και λέξεις από όλους και τις χρησιμοποιεί για το δικό της συμφέρον διαβρώνοντας υποσκάπτοντας το κάθε τι. Κλέβει πάντα την Ωραία Ελένη και την κρατά φυλακισμένη σε τείχη της ύλης και της Τροίας.
11. Η αμαρτία της προδοσίας
Η ορθοδοξία κατέστρεψε το ομόθρησκον του Έθνους των Ελλήνων και το αντικατέστησε τον πολυεθνικό χριστιανισμό. Ο εθνικισμός είναι αίρεση για την ορθοδοξία.
12. Η αμαρτία της δουλείας
Ενώ οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι, η ορθοδοξία υμνεί τους δούλους του Θεού και τη δουλεία.
13. Η αμαρτία του ψεύδους
Η ορθοδοξία βαπτίζει το κρέας ψάρι επιβιώνοντας ως χαμαιλέων  παντός καιρού.
14. Η αμαρτία της αλαζονείας
Πχ. Ο  "σεμνός" τίτλος του πατριάρχη
Πατριαρχείο Αλεξανδρείας : «Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας,Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας και πάσης Αφρικής,Πατήρ Πατέρων,Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης»)
15. Η αμαρτία της συκοφαντίας
Έχει αφορίσει, έχει κάψει στην πυρά,  έχει κατασυκοφαντήσει πολλούς αθώους ανθρώπους. Τον Καζαντζάκη, την Ζαν  ντ΄Αρκ....
16. Η αμαρτία του εμπορίου του Θεού και της έλλειψης αυτογνωσίας.
Η ορθοδοξία εμπορεύεται τον θεό, τον πουλάει και τον αγοράζει και μόνο η παρουσία των εκπροσώπων του θεού, τον ακυρώνει σε πλήρη αντίφαση έργων και λόγων. Ο ίδιος ο ιδρυτής αν ζούσε σήμερα θα έπαιρνε ένα μαστίγιο για να τους διώξει από το ναό του πνεύματος.
Η ορθοδοξία έχει μία ιστορική διαδρομή καθ΄ όλη την Εποχή των Ιχθύων που άνθισε και όλη την ευθύνη που της αναλογεί. Ας την αναλάβει και από μια εύνομη πολιτεία στην οποία παρασιτικώς ζει, αξιοπρεπώς να αποχωριστεί. Να αφήσει τους ανθρώπους ελεύθερους και υγιείς και όχι σαν  αρνάκια και αμνούς να τους χρησιμοποιεί.
Η πίστη είναι καλή όταν κάνει τους ανθρώπους καλύτερους και όχι όταν το μυαλό  βαριά νοσεί.
Στο τροπάριο της ελευθερίας της σκέψης, διαύγειας  και της  λογικής του όρθιου Ηomo Sapiens
Αστραία ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple