Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

75. Ο Λαός της Ελλάδος


Λαξεύντας ένα λίθο μια πέτρα λας

Λαός και λαϊκισμός
Ο λαός είναι μια μάζα διαφόρων  οικονομικών τάξεων και ανθρώπων, συνήθως ποδηγετούμενη εξ αιτίας της άγνοιας, της ημιμάθειας και της  ενεργειακής απομύζησης από την εκάστοτε εξουσία. Ακολουθεί  τη μόδα, πίνει πολλούς καφέδες, βλέπει ποδόσφαιρο, και τηλεοπτικές εκπομπές, τρέχει στις εκκλησιές και ψηφίζει ενίοτε κάθε 4 χρόνια. Δεν είναι αλήθεια πως ο λαός αποτελείται μόνο από φτωχούς ανθρώπους βιοποριστές, μπορεί να αποτελείται και από πλούσιους  που  κάνουν περίπου τα ίδια και έχουν τα ίδια γούστα λίγο πιο ακριβά και με ξένα ή δανεικά λεφτά.
Λαός είναι αυτός που κυβερνάται και εξουσία είναι αυτός που κυβερνά.
Ο λαός έχει γίνει αντικείμενο έρευνας μελέτης και  "αγάπης" από τους εξουσιαστές, χειραγωγείται εύκολα και ποδηγετείται αβίαστα γιατί γνωρίζουν τις ανάγκες και τις αδυναμίες του. Ήλθε στο προσκήνιο μετά το 1800, με την άνοδο της κομματοκρατίας και την παροχή συντάγματος. Πριν και καθ΄ όλη τη διάρκεια της Εποχής των Ιχθύων κανείς δεν λογάριαζε τον λαό, ούτε τον ρωτούσε για τίποτα, κυβερνούσε ο ηγεμών, ελέω θεού.
Ποιος είναι λαός της Ελλάδος σήμερα και από τι αποτελείται σύμφωνα με τα στατιστικά;
Φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, καμαριέρες, σερβιτόροι, συμβασιούχοι εργαζόμενοι των 300- 400 ευρώ, ανήμποροι ηλικιωμένοι και λίγα μωρά. Φέρνουν συνεχώς "πρόσφυγες" από το πουθενά να εμπλουτίσουν τον λαό με νέο αίμα αλλοιώνοντας τον πληθυσμό καταχρηστικά και διώχνουν τα νέα παιδιά στην ξενιτιά. Ο κοινωνικός ιστός έχει διαρραγεί, η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου σε κάθε περιοχή.
Ποιος ήταν ο λαός της Ιθάκης και τι έκανε;
Ο λαός της Ιθάκης όταν είχε τον Οδυσσέα  ευημερούσε. Με την απουσία του άρχισαν να συγκεντρώνονται οι αγήνορες μνηστήρες που τρώγανε και πίνανε χωρίς να παράγουν τίποτα σε κατάχρηση εξουσίας και αλαζονείας.
Ο Τηλέμαχος τους καλεί σε συνέλευση, αλλά παραμένουν άβουλοι και διστακτικοί. Με την προτροπή της Αθηνάς φεύγει για τη Λακεδαιμονία και φιλοξενείται από τον Μενέλαο, το καλύτερο παιδί του λαού, όπως δηλώνει και το όνομα του, που όμως έχει σύζυγο την Ομορφιά και την Ωραία Ελένη. Αυτή είναι η διαφορά, είναι ένας λαός όμορφος με τον ΜΕΝΕΛΑΟ βασιλιά και έχει μια ζεστή αγκαλιά για τον γιο του συμπολεμιστή του.
Όταν επιστρέφει ο Οδυσσέας δεν τους καλεί; Γιατί; Γιατί έχουν εκφυλιστεί. Άβουλοι, αδιάφοροι, φοβισμένοι, έχουν καταντήσει μια άβουλη μάζα που παρακολουθεί την μεγάλη κλοπή των μνηστήρων.
Είναι με τον λαό ο Οδυσσέας; Σαν ζητιάνος ναι, αλλά δεν είναι ο "λαός"  ΙΡΟΣ.
Απευθύνεται σε λίγους. Σε ποιους;
Ο Οδυσσέας απευθύνεται στους πολίτες της Ιθάκης και μόνο. ΠΟΛΙΤΕΣ είναι αυτοί που έχουν γνώμη θέση άποψη αυτογνωσία αυτοπειθαρχία, νοημοσύνη και ευφυή συνεργασία.
Σωστοί πολίτες είναι όμορφος ΛΑΟΣ σε όμορφες πολιτείες ουμανιστικές και αποτελείται από τρεις ηλικίες και γενεές:
Τον Τηλέμαχο, τον Οδυσσέα και τον Λαέρτη
Να αισθάνεσθε και να είστε ΠΟΛΙΤΕΣ για να μη σας χρησιμοποιούν οι λαϊκιστές σαν όχλο χωρίς αξίες και αρχές.
Ας είμαστε η πολιτεία που θα έχει όμορφο λαό  με  ουσία φαιά!
Ελλάδα πέτρα και φως!

Αστραία ©©

Από το βιβλίο:

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ σε 365 ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Be simple