Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

71. Το πεπρωμένο της Κίνας



Τι είναι ο Βούδας:
Το κυπαρίσσι στην αυλή. Κινέζικη Σοφία ΖΕΝ

Η πολυπληθέστερη χώρα της γης με πληθυσμό 1, 5 δις, έχει μία πολύ αρχαία αρχέγονη καταγωγή που ανάγεται βαθιά στο χρόνο, στο λυκόφως των δεινοσαύρων στα βάθη των Ταρτάρων της Ταταρίας, την ειρκτή του Κρόνου και των Τιτάνων και στην ανάδυση της Λεμουριανής εποχής πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια όταν κάλυπτε όλη τη Γη.

Ο άνθρωπος του Πεκίνου έχει μία ηλικία ενός εκατομμυρίου χρόνου,( 750 χιλιάδες ).

Το πρώτο ίσως νοήμον ον, ο δράκος που είναι και το σύμβολο της, βρίσκεται παντού παρών σε όλους τους μύθους και τα παραμύθια. Ο δράκος που σκοτώνει ο Περσέας για να σώσει την Ανδρομέδα και ο δράκος που σκοτώνει ο Απόλλων για να εγκαινιάσει την νέα εποχή του homo sapiens στην Ελλάδα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αλληγορικής μυθοπλασίας.

Στη μετα ατλαντική εποχή ο πόλεμος των στοιχείων των εθνών και των φυλών θα βρει τους Κινέζους σε μία εσωτερική ενδοσκόπηση με συνεχείς εμφύλιες διαμάχες και με διάθεση απομονωτική που θα συνεχιστεί κατά πολύ μέχρι την Ποσειδώνια εποχή .

Ποιο είναι το ζώδιο της Κίνας;

Αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί από την Δυτική λογική γιατί υπερβαίνει την αντιληπτικότητα της. Μπορεί να προσεγγιστεί και να κατανοηθεί έμμεσα από την Ανατολική φιλοσοφία και  διαισθητική.

Ο ζωδιακός κύκλος σε ένα κινέζικο ωροσκόπιο αποτελείται μόνο από ζώα σε αντίθεση με το Δυτικό ωροσκόπιο που συμπεριλαμβάνει και ζώδια με ανθρώπινα χαρακτηριστικά,  όπως τους Διδύμους, την Παρθένο τον Υδροχόο και ένα όργανο, τον Ζυγό. στο σημείο της κρίσης.

Τα ζώδια του κινέζικου ωροσκοπίου είναι το άλογο η κατσίκα ο σκύλος ο πίθηκος ο κόκορας, ο  χοίρος, ο αρουραίος, ο βούβαλος, ο τίγρης, ο λαγός, ο δράκος και το φίδι. Απουσιάζει η μακρόβια χελώνα αλλά συνδέεται γεωλογικά με τον δράκο δεινόσαυρο.

Συνεπώς δεν υπάρχει άμεση αντιστοίχιση δυτικού και κινέζικου ωροσκοπίου, με μόνη τη διαφορά τη μονάδα μέτρησης ενός χρόνου για κάθε ζώδιο που αντιστοιχεί στον κύκλο του Διός κατά την περιφορά του γύρω από τον ήλιο.

Τι ζώδιο λοιπόν είναι η Κίνα;
Δράκος, από την εποχή που ο αστερισμός του Δράκοντος ήταν κοντά στο Βόρειο Πόλο πριν 4000 χρόνια και παραμένει σε αυτό το ζώδιο σε ηθελημένη απομόνωση μέχρι το ξύπνημα του δράκου πρόσφατα.
Οι Κινέζοι υπερήφανοι σκληροτράχηλοι πολεμιστές, αυτάρκεις αυτοπειθαρχημένοι εργατικοί έξυπνοι όχι ιδιαίτερα εφευρετικοί, αλλά πολύ καλοί αντιγραφείς και μεθοδικοί έζησαν κάτω από τον αστερισμό του Δράκοντα στην λεμουριανή Ανατολή.

Οι δυτικοί χρησιμοθήρες ωφελιμιστές προσπάθησαν να τους πλησιάσουν και να ανοίξουν συναλλαγές μέσα από το δρόμο του μεταξιού. Δεν τα κατάφεραν πολύ, οι Κινέζοι καχύποπτοι κρατήσανε ασφαλείς αποστάσεις και αντιστάσεις. Την πληρώσανε οι αφελείς Ινδιάνοι με τις χανδρούλες  τα καθρεφτάκια και το ουίσκι το νερό φωτιά που τους πουλούσανε ακριβά μαζί με την Βίβλο.

Ο χριστιανισμός  μακάριος εν τη πτωχεία τω πνεύματι, που άλωσε τη δύση  δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Κίνα γιατί δεν είχε τίποτα ουσιαστικό προσφέρει και δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί επιτυχώς τον φωτισμένο Βούδα, τον υπερβατικό Ταοϊσμό,  την νηφαλιότητα του Ζεν και την υψηλού επιπέδου φιλοσοφία του Κομφούκιου.

Ο δράκος δεν συγκινήθηκε από ένα Θεό που σταυρώνει από "αγάπη"  τον γιο του για να σώσει τον κόσμο που ο ίδιος έφτιαξε λάθος, στο μελόδραμα του χριστιανικού μύθου και στο δίπολο του θύματος και του θύτη, δεν γοητεύτηκε από τα μήλα του παραδείσου, είχε τους δικούς του αθάνατους πολεμιστές και δεν φοβόταν ούτε να ζήσει ούτε να πεθάνει, ως μεγάλος πολεμιστής.

Ο χριστιανισμός, νόθο παιδί του Ποσειδώνα, προωθήθηκε από τις Δυτικές αυτοκρατορίες  ως φθηνός λαϊκισμός στις απλοϊκές  φτωχές μάζες πουλώντας παρηγοριά ελπίδες και τον παράδεισο, ως πιο εύκολα χειραγωγούμενες και ευκολοκυβέρνητες.
Το ίδιο συνέβη και και με τον ισλαμισμό και με τον ιουδαϊσμό.
Ο δράκος υπερόπτης δεν ενέδωσε στο κάλεσμα των παιδιών του Ποσειδώνα, της θεοσοφίας.
Ο Ποσειδώνας όμως θα έπαιρνε την εκδίκησή του
Οι Άγγλοι, στην προσπάθειά τους να πετύχουν τη διάλυση του κινεζικού κράτους, άρχισαν να εισάγουν και να διαδίδουν στους Κινέζους το όπιο. Όταν, το 1840, οι Κινέζοι αντέδρασαν, άρχισε ο πόλεμος που έμεινε στην Ιστορία γνωστός σαν ο «πόλεμος του οπίου». Τελικά οι Κινέζοι νικήθηκαν και αναγκάστηκαν να δεχτούν το εμπόριο του οπίου, να παραχωρήσουν στην Αγγλία το Χονγκ Κονγκ και να επιτρέψουν στα αγγλικά εμπορικά πλοία να χρησιμοποιούν πέντε λιμάνια.
Οι  άπληστοι  Άγγλοι θα διοχέτευαν το όπιο και τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ και στην Κίνα μέχρι να εμφανιστεί ο κομμουνισμός.
Ο κομμουνισμός ταίριαξε στην Κίνα γιατί ήταν φτωχοί και  σκληροτράχηλοι πρακτικοί άνθρωποι. Οι φτωχοί και απελπισμένοι άνθρωποι γίνονται θρησκόληπτοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι, οι φτωχοί και υλιστές γίνονται κομμουνιστές στη συγγένεια εξ αγχιστείας κομμουνισμού και θεοσοφίας.
Ο κομμουνισμός του Μάο βύθισε την Κίνα σε μία καινούργια απομόνωση μέχρι το φλερτ των πονηρών ατλάντων που άρχισε με την πρώτη χειραψία του  προτεστάντη κουάκερος Νίξον του 1972 και την επίσκεψή του στην Κίνα και στον ετοιμοθάνατο ηγέτη της πολιτιστικής επανάστασης  στα κρυφά.
Το ξύπνημα του δράκου υπήρξε ακαριαίο και άρχισε η κινεζοποίηση της ατλαντίδας με το χορευτή του Πεκίνου, τον Kung Fu , την China town,  τους Σαολίν  το Σινικό Τείχος, το Καράτε kid,  τον Τίγρη και τον Δράκο, τα Ιπτάμενα στιλέτα όλη την εξαγωγή της κινέζικης κουλτούρας στο χώρο πολιτισμού και του θεάματος σε εντυπωσιακό υπερθέαμα, λαμπερό φανάρι στον ουρανό.
Ο τελευταίος αυτοκράτωρ του Μπερτολούτσι θα ψάχνει τον ψύλλο του στην απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου και ο Μπρους Λη θα παραδίδει μαθήματα  δρακόντειας  υπεροχής στην Ν. Υόρκη. Ο μικρόσωμος  Κινέζος πατριώτης  Ip Man θα νικά τον πελώριο αμερικάνο πεζοναύτη  με δεξιοτεχνία και τεχνική.  
Θα ακολουθούσε όμως  και σε άλλους τομείς, στην τεχνολογία στα λιμάνια στα πλοία στους λιγνίτες και στους διαστημικούς σταθμούς.
Ο πονηρός θεοσοφιστής Άτλας, αφού φόρτωσε τον Ουρανό στον Ηρακλή ακινητοποιώντας τον με τις απειράριθμες αιρέσεις_ πλοκάμια της θεοσοφίας να αλώνουν τις ΗΠΑ και όλη τη βόρειο και νότιο κεντρική Αμερική, είχε τη φαεινή ιδέα να μεταφέρει το κέντρο της παραγωγής στην Κίνα και την Ασία με απώτερο στόχο το υπερβολικό κέρδος και το φθηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Ο κινεζικός λαός είναι ιδανικός για αυτό. Δουλεύει ασταμάτητα παίρνει άδεια μόνο την Πρωτοχρονιά ζει 2 τετραγωνικά πειθαρχημένος και υπάκουος με ελάχιστες απαιτήσεις.

Η  χαρά του πολυεθνικού εξουσιαστή χρηματιστή με τις ευλογίες των θρησκευτών βεβαίως βεβαίως.

Και, αφού είδε πως τα πράγματα πηγαίνανε πολύ καλά και τα κέρδη αυξανόταν εντυπωσιακά αποφάσισε να κάνει όλη τη γη ένα κινέζικο εργοτάξιο με μία φυλή και μία στολή.
Το εμπόδιο ήταν τα έθνη και ο φυσικός ο πατριωτισμός των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτά.
Έτσι έγιναν στόχος και οι άνθρωποι και τα έθνη με προορισμό τα σύνορα τα ανοιχτά να περνούν ελεύθερα τα εμπορεύματα και οι πολυεθνικές εταιρείες να βγάζουν λεφτά με το  σωρό.
Ο χριστιανισμός δεν ήταν εμπόδιο γιατί από τη στιγμή που έγινε εξουσία και πλούτισε στύβοντας σαν λεμόνι το κάθε τι, θεωρούσε όλη τη γη τσιφλίκι του κατά θεϊκή εντολή: αυξάνεστε και κατακυριεύσατε αυτή.
Οι πλούσιοι χριστιανοί θεωρούν πως πατρίδα τους είναι ο παράδεισος και σύμφωνα με τη λογική αυτή δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα στη γη. Μόνο το χρήμα να ρέει άφθονο στις τσέπες τους για να δοξολογούν τον θεό με υποκρισία περισσή.
Χρειαζόταν λοιπόν τους φτωχούς μουσουλμάνους και τους φτωχούς κομμουνιστές να μεταφέρουν το μήνυμα της  "ειρήνης" και να χορέψουν στο γάμο της Δύσης και της Ανατολής με νταούλια και βιολιά. Και ....τους μετέφεραν  με το μεταναστευτικό εξαπονδρισμό.
Η νέα Ατλαντίδα και η νέα Λεμουρία, η νέα τάξη πραγμάτων και ο νέος κόσμος στο λυκαυγές της καινούργιας εποχής.
Η καπιταλιστική σχολή του Σικάγου και η κομμουνιστική σχολή της Φρανκφούρτης σφιχταγκαλιασμένες μαζί στην εξουσία του κόσμου  "υπέρμαχοι" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να  απομυζούν το κάθε τι.
Όμως λογαριάζουν χωρίς τους Ηρακλείδες της ανθρώπινης εξελικτικής φυλής του Homo Sapiens.

Ποιο είναι το πεπρωμένο της Κίνας;

Το πεπρωμένο της Κίνας είναι συνυφασμένο με τα λάθη, τα δικά της και τα λάθη της ατλαντικής φυλής.
1.Ο δράκος δεν μπορεί να γίνει εξουσία γιατί είναι εκτός βολής του Βόρειου Πόλου. Ο Χρόνος Κρόνος τους σταμάτησε εκεί.
2.Ο υπερπληθυσμός της Κίνας είναι μεγάλο πρόβλημα και κανένα καθεστώς δεν μπορεί να τον κυβερνήσει.
3. Η φτωχοποίηση όλης της γης δεν μπορεί να απορροφήσει τα προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών υαινών, ειδικά με τόση ανεργία.
4.Οι φυσικοί πόροι είναι περιορισμένοι και τελειώνουν και θα πρέπει να πληρώνουν για την συντήρηση του πληθυσμού με  βασικά επιδόματα 
5.Ο Ηρακλής επιστρέφει στον Ατλάντα τον Ουρανό
και η θεοσοφία ξεμένει από αρχηγό.
6. Νυχτερίδες που ξεκίνησαν τον κορωνοϊό μαζί με τους μνηστήρες μεταφέρονται στο βασίλειο του Άδη με τον Ερμή τον ψυχοπομπό στη ραψωδία της Οδύσσειας Ωμέγα.
7. Ο γιος της Μαίας περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της Ατλαντικής Αρκαδίας από μία χελώνα που συνάντησε έφτιαξε μια Λύρα που χάρισε στον Απόλλωνα. Έτσι από τα  άφωνα ιερογλυφικά της Λεμουρίας φθάσαμε στον ένλογο Λόγο  στην Λογική και στην Φωνή.
Δεν μπορούν να απουσιάζουν στην Εποχή του Ηρακλή.
8. Πεπρωμένο και μέλλον έχουν μόνο τα έθνη, οι χώρες των ελαφιών και οι άνθρωποι που έπιασαν ένα όμορφο ζώο, αγαπητό στην Αρτέμιδα χωρίς να το πληγώσουν και το άφησαν ελεύθερο χωρίς να το θυσιάσουν σε κανένα θεό. 
Ούτε την κόρη τους, ούτε τον γιο.
Για κανένα λόγο.  

Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν 20 χρόνια. 
Η αμέσως επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.
Ας είναι ένα δένδρο ΦΩΤΙΑ

Αστραία ©©

5 σχόλια:

  1. Πρώτη εμφάνιση του Χριστιανισμού στην Κίνα γίνεται από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, στα τέλη του 13ου προς 14ο αιώνα, από τον ιερέα Τζιοβάνι Ντα Μόντε Κορνίβο, χωρίς αποτέλεσμα. Η δεύτερη προσπάθεια γίνεται στα τέλη του 16ου αιώνα με αρχές του 17ου αιώνα από τους Ιησουίτες, οι οποίοι ενσωμάτωσαν ήθη και έθιμα των ντόπιων και δέχθηκαν ελεύθερα τους Κινέζους στην Εκκλησία.
    Οι προτεστάντες εμφανίζονται στην Κίνα το 1807 με τον προτεστάντη ιεραπόστολο Ρόμπερτ Μόρισον, που εκπροσωπούσε την Ιεραποστολική Εταιρεία του Λονδίνου και ο οποίος μετέφρασε τη Βίβλο στα μανδαρινάτα.
    https://www.philenews.com/koinonia/epistoles/article/859859/i-gnnisi-kai-anaptyxi-toy-christianismoy-stin-kina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινέζικη οικονομία: ένας πεινασμένος δράκος

    Η Κίνα είναι σήμερα πρωταγωνιστής των εξελίξεων: Θεωρείται μία από τις κύριες αιτίες αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες λόγω της μεγάλης ζήτησης αλλά και ταυτόχρονα ελπίδα για την παγκόσμια ανάπτυξη, σε μια περίοδο κατά την οποία δοκιμάζονται οι δυτικές οικονομίες.
    Της Ελένης Στεργίου

    Τι και αν, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, το 2008 είναι χρονιά του αρουραίου. Για την παγκόσμια οικονομία είναι χρονιά της Κίνας. Όχι μόνο διότι διοργανώνονται στη χώρα αυτή οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά γιατί είναι ένας γίγαντας, που «ξύπνησε» από το τέλος της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ με ΑΕΠ άνω των 7 τρισ. δολαρίων. Το ΑΕΠ της Κίνας δεκαπλασιάστηκε από το 1978 και οφείλεται κυρίως στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης και της απελευθέρωσης της οικονομίας
    https://web.archive.org/web/20121114092958/http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_4_13/07/2008_240702

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τρέχοντα στοιχεία για το ΑΕΠ των χωρών, προσαρμοσμένα ανάλογα με την αγοραστική δύναμη και το κόστος ζωής, δείχνουν πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για το 2018 με 25,2 τρις δολάρια.
    https://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-12-meyaleteres-oikonomies-ston-kosmo-kai-oi-anatropes-poe-erchontai_gr_5d8df14de4b0019647a6efd6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Κίνα ήταν η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2019 βάσει του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος σε σταθερές τιμές του 2017 και με προσαρμοσμένο τον δείκτη προς το επίπεδο τιμών. Το προσαρμοσμένο ΑΕΠ της Κίνας για το 2019 κυμαινόταν στα 22,53 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
    https://economytoday.sigmalive.com/oikonomia/kosmos/28422_oi-8-megalyteres-oikonomies-toy-kosmoy-allazoyn-meta-ton-koronoio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι μεγάλες κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις άρχισαν να αγοράζουν λιμάνια σε όλο τον κόσμο σχεδόν "αθόρυβα" περίπου πριν από μια δεκαετία, τώρα, υπό το στρατηγικό πλαίσιο αυτού που ονομάστηκε θαλάσσιος "Δρόμος του Μεταξιού" του 21ου αιώνα (MSR) -το θαλάσσιο κομμάτι της ευρύτερης Πρωτοβουλίας "Belt and Road (BRI) - αυτές οι εξαγορές έχουν αποκτήσει τεράστια σημασία καθώς το διηπειρωτικό δίκτυο αρχίζει να διαμορφώνεται.
    https://www.capital.gr/forbes/3238668/giati-i-kina-agorazei-limania-se-olo-ton-kosmo-ti-exei-na-kerdisei-o-peiraias

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple