Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

18. Αντίο Ευρώπη....



Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι να είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, αλλά να είσαι  σωστά ενημερωμένος

 Διαλύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έξοδο της Μ. Βρετανίας; Οπωσδήποτε είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, εν συντομία για το πως και το γιατί, κατανοώντας τη σύνδεση των γεγονότων σε μια ιστορική διαδρομή. Με την βοήθεια των σωστών συνεργατών που έχουμε πάντα κοντά μας, ξεκινούμε με το ποιος και ποιοι είναι οι ιθύνοντας νόες της ίδρυσης της ΕΕ και πότε.

17. Οι καλοί συνεργάτες μιας σωστής έρευνας

Εξετάζουμε τα βιογραφικά τους, τις δηλώσεις τους και τα γραπτά τους. Στη συνέχεια μετά το πως, το που και το τι φθάνουμε στο γιατί. 
Στο γιατί δημιουργήθηκε η ΕΕ, με ποιο στόχο και σκοπό ποια ήταν η αρχική πρόθεση, που έχει καταλήξει και το κυριότερο ποιος κερδίζει από αυτή την υπόθεση και τι. 
Η ΕΕ ιδρύθηκε στις 23 Ιουλίου του 1952 με τη συνθήκη των Παρισίων, αν ξεκίνησε πιο πριν με το 1948 και μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο με τη συνθήκη  Βρυξελλών. 
Τα ιδρυτικά μέλη ήταν 6, το Βέλγιο Γερμανία Γαλλία Ιταλία Λουξεμβούργο Ολλανδία. 
Ο ένας από τους ιδρυτές της, ο Ζαν Μονέ έχει  στις 5 Αυγούστου του 1943 στην επιτροπή: 
"Δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη, εάν οι πολιτείες ανασυσταθούν στη βάση της εθνικής κυριαρχίας... Οι χώρες της Ευρώπης είναι πολύ μικρές για να εγγυηθούν στους λαούς τους την αναγκαία ευημερία και κοινωνική ανάπτυξη. Οι Ευρωπαϊκές πολιτείες πρέπει να συνασπιστούν μεταξύ τους σε μια ομοσπονδία..." 
Το βιογραφικό του  είναι αξιοπρόσεκτο.
 Θα σταθώ στην συνεργασία του με την Κίνα και στα βραβεία.


Τον Νοέμβριο του 1932, ο Κινέζος υπουργός οικονομικών προσκάλεσε τον Μονέ να λάβει τη θέση του προεδρεύοντα σε μια μικτή Ευρω-ασιατική μη πολιτική επιτροπή με έδρα την Κίνα, η οποία ως έργο θα είχε την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, θέση που ο Μονέ διατήρησε ζώντας στην Κίνα έως το 1936. Κατά την παραμονή του εκεί, ο Μονέ έφερε το κινεζικό κεφάλαιο σε επαφή με τις ξένες εταιρίες κάτι που σύντομα οδήγησε στην επίσημη ίδρυση της Κινεζικής Εταιρείας Οικονομικής Ανάπτυξης  καθώς και την επανοργάνωση των κινεζικών σιδηροδρόμων.
 Το 1953 ο Μονέ έλαβε το Βραβείο Καρλομάγνος της πόλης του Άαχεν ως τιμητική διάκριση για τα επιτεύγματα του. 
Στις 6 Δεκεμβρίου του 1963, απονεμήθηκε στον Μονέ το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας των ΗΠΑ, με Τιμητική Διάκριση, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον. 
Το 1972, η βασίλισσα Ελισάβετ Β´ της Αγγλίας του απένειμε τον τίτλο του Συντρόφου της Τιμής. 
Το 1977 του απονεμήθηκε το βραβείο Εράσμους.
 Η Μαρί-Φρανς Γκαρό, μια Γκωλική, σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Ζωρζ Πομπι-ντού και αργότερα και του Ζακ Σιράκ, κατηγόρησε τον Μονέ για την καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας των εθνών καθώς και για την ιδέα της ομοσπονδιακής Ευρώπης. Θεωρεί πως ήταν μέρος της Αμερικανικής πολιτικής για επιρροή στην Ευρώπη και τον κατηγόρησε πως ήταν Αμερικανός πράκτορας επί πληρωμή.
 Η συνέχεια γράφεται  με την τελευταία τη συνθήκη της Λισσαβώνας (2007-2009) στην οποία προσπάθησαν να περάσουν ένα νέο σύνταγμα. 
Τα ιδρύματα οι οργανώσεις και οι θεσμοί που συνδέονται με την ΕΕ είναι απίστευτα στον αριθμό και το χάος της  γραφειοκρατίας Εύλογο  αναδύεται το ερώτημα ποιος τα χρηματοδοτεί όλα αυτά και από που; Τα τυπώνουν μόνοι τους και είναι ένας αέρας κοπανιστός; Από  τους  ματωμένους φόρους των   μελών; 
 Ποια ήταν η αρχική  ιδέα; 
Η ιδέα έτσι όπως παρουσιάστηκε δεν ήταν κακή. Μια ένωση των κρατών σε βάση φιλίας και συνεργασίας σε καθεστώς ειρήνης. Ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να το αρνηθεί; Έτσι θεωρώ πως κάποιοι από τους συμμετέχοντας μπορεί να είχαν καλές προθέσεις. 
Αλλά όπως έχει και ο  Δάντης, "ο δρόμος για τη κόλαση είναι φτιαγμένος από καλές προθέσεις". 
Στην ουσία πίσω από αυτή την βιτρίνα του ανθρωπισμού των αξιών και των ιδανικών της ΕΕ, κρύφθηκαν οι ύαινες πολυεθνικές που απλώς θέλουν ανοικτά σύνορα για πουλάνε διάφορα καταναλωτικά σκουπίδια και αγαθά και να κερδίζουν λεφτά εις βάρος όλων των λαών και των φυλών. 
Με το πρόσχημα της ελευθερίας των αγορών, αφού έκλεισαν όλα τα εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα πήγαν για πιο φθηνά εργατικά στη Βουλγαρία, τα Σκόπια, και όλα μαζί της Ευρώπης ακόμη και Αμερικής των ΗΠΑ, στην Κίνα που δουλεύουν οι άνθρωποι  και παιδιά για ένα πιάτο ρύζι. 
Έτσι έχουμε εμείς φθηνά αθλητικά παπούτσια και κινητά. 
Μετά σκέφθηκαν και κάτι πιο κερδοφόρο και σαδιστικό. Να μετεφέρουν χειραγωγήσιμο πληθυσμό εδώ αλλοιώνοντας και τον τον υπάρχοντα, με φθηνή δικαιολογία, το δημογραφικό. 
Είναι οξύμωρο σχήμα και τόσο υποκριτικό να βλέπεις κουστουμαρισμένους μισθοφόρους και αξιωματούχους της ΕΕ να μιλάνε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να κλαίνε για τα παιδάκια και τα προσφυγόπουλα, όταν οι ίδιοι πληρώνονται αδρά για να τα πουλάνε όλα αυτά με απίστευτα προνόμια και bonus. 
Και σίγουρα δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι ρατσιστές από τους ίδιους, διότι ο μεγαλύτερος ρατσισμός είναι η οικονομική ανισότητα και οι ψεύτικες φιλανθρωπίες τους με τα επιδόματα  της πείνας. 
Αν πραγματικά νοιαζόταν για αυτούς τους ανθρώπους που φέρνουν εδώ  ύπουλα  θα τους βοηθούσαν εκεί  στη χώρα τους. Δεν  θα τους υποκινούσαν  σε μια μετακίνηση δημιουργώντας  συνεχώς εστίες πολέμου. Πολέμους που δημιουργούνται  όταν  τους επιβάλουν τα συμφέροντα των  "ειρηνιστών". 
Αν πραγματικά νοιαζόταν για τους κατοίκους της Ευρώπης θα δημιουργούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ηρεμίας και ασφάλειας. 
Συνεπώς το κίνητρο τους είναι το κέρδος των πολυεθνικών αγορών και καλύπτονται πίσω από τη μάσκα της υποκρισίας εκμεταλλευόμενοι  ανθρώπους και λαούς. 
Ποιοι είναι όπως αυτοί; 
Είναι οι Οφίτες  Σημίτες, οι Δράκοι Κινέζοι, οι Ανουνάκι, εξωγήινοι εσωγήινοι, νεο Άτλαντες, νεο Λεμούριοι, μασόνοι θεοσοφιστές  και  οι μυστικές  τους εταιρίες ; 
Η συνωμοσιολογία ανθεί, όμως ποτέ δεν πρέπει να βγαίνουμε από την λογική και να εξετάζουμε το θέμα με νηφαλιότητα και πνεύμα ευρύ. 
Το συμπέρασμα είναι πως η εξουσία, η απληστία, η αμετροέπεια, η διαφθορά έχουν ρίζες πολύ βαθιές στην ιστορία της ανθρωπότητος και στην εξέλιξη της και σε άλλο άρθρο θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε σε αυτές. 
"Ο δρόμος για τη κόλαση είναι φτιαγμένος από καλές προθέσεις και κακούς χαρακτήρες "
Αστραία ©©

13 σχόλια:

  1. 1. Ευρωπαϊκή Ένωση
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7
    2. Η Ελβετία ακύρωσε το αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση
    https://www.protothema.gr/world/article/587634/i-elvetia-akurose-to-aitima-edaxis-stin-europaiki-enosi-/
    3. Λόγω της αποτελεσματικότητάς του κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Μονέ ορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινωνίας των Εθνών, «προγόνου» του ΟΗΕ, το 1919, σε ηλικία 31 ετών. Τέλεσε τα καθήκοντα του επί μία τετραετία και το 1923 παραιτήθηκε του αξιώματος απογοητευμένος λόγω των δυσχερειών του Διεθνούς Οργανισμού στη λήψη αποφάσεων.
    http://afroditi.uom.gr/jmc/?page_id=265
    4. Μην μπερδεύεστε
    https://www.coe.int/el/%CE%91web/about-us/do-not-get-confused
    5. Συνθήκη της Λισσαβώνας
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9B%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%B2%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82
    6. BREXIT
    https://europa.eu/newsroom/highlights/special-coverage/brexit_en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. είναι επτά, τα οποία είναι τα εξής:

    1) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
    2) το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    3) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν)
    4) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
    5) το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο
    6) το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    7) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Συμβούλιο της Ευρώπης εν συντομία me Παρατηρητριες Χωρες
    https://www.coe.int/el/web/about-us/our-member-states

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς ανακατανέμονται οι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το Brexit
    https://www.in.gr/2020/02/01/politics/pos-tha-anakatanemontai-oi-edres-sto-eyropaiko-koinovoulio-meta-brexit/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ταυτίζεται με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει τέσσερις φορές το χρόνο και απαρτίζεται από τους αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΛΕΙΑΔΕΣ
    https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalization_eu.htm#BREXIT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κόνραντ Αντενάουερ...από τους πρωτεργάτες της ΕΕ.
    Το 2003 ψηφίστηκε ως ο σπουδαιότερος Γερμανός όλων των εποχών.
    Μόνο ο ΓΑΠ συναγωνίζεται τα βραβεία και τους τίτλους του από τάγματα και στοές
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8C%CE%BD%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84_%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%B5%CF%81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλτσίντε ντε Γκάσπερι
    Το διπλωματικό επεισόδιο με το Βατικανό





    Το 1952, με το φόβο της επικράτησης στην Ιταλία, των μαρξιστικών θέσεων, το Βατικανό πίεσε για τη δημιουργία, στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο της Ρώμης,μιας δεξιάς εκλογικής συμμαχίας που θα συμπεριελάμβανε ακόμη και τους νεοφασίστες.

    Η Αγία Έδρα, δεν θα δεχόταν ποτέ, η «Αιώνια Πόλη», έδρα του χριστιανισμού, να έχει ως δήμαρχο, έναν κομμουνιστή υποψήφιο.
    Ο Αλτσίντε ντε Γκάσπερι δήλωσε την αντίθεση του σε αυτή την κίνηση, για ηθικούς λόγους, υποστηρίζοντας το όραμά του για ένα κοσμικό κράτος.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5_%CE%BD%CF%84%CE%B5_%CE%93%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ταύρος και η Ευρώπη
    https://astrealeonidou.blogspot.com/search/label/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνθήκη της Λισσαβόνας
    Ένα Σύνταγμα πρέπει να είναι ευανάγνωστο για να επιτρέψει τη λαϊκή ψηφοφορία: το κείμενο αυτό είναι δυσανάγνωστο.

    Το σύνταγμα πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο: το κείμενο αυτό είναι υπέρ.

    Το Σύνταγμα είναι αναθεωρήσιμο: το κείμενο αυτό εμποδίζεται από την απαίτηση διπλής ομοφωνίας.

    Το Σύνταγμα καλύπτει την τυραννία για τον διαχωρισμό και τον έλεγχο των εξουσιών: το κείμενο αυτό δεν δημιουργεί πραγματικό έλεγχο των εξουσιών και πραγματικό διαχωρισμό μεταξύ αυτών των εξουσιών.

    Το Σύνταγμα δεν απονέμεται από τους ισχυρούς, καθιερωμένους από τους ίδιους τους λαούς, ακριβώς για να προστατευθούν από την αυθαιρεσία του ισχυρού, μέσω μιας συστατικής, ανεξάρτητης συνέλευσης, επιλεγμένης με σκοπό και αργότερα ανακληθεί: το κείμενο επικυρώνει 50 καθιερωμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς χρόνια για τους άνδρες στην εξουσία, ταυτόχρονα δικαστές και κόμματα ».

    "Είναι εντυπωσιακό ο αριθμός των μη εκλεγμένων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που έχουν σημαντική και ανεπαρκώς ελεγχόμενη εξουσία. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν λογοδοτεί σε κανέναν ... Ακόμη και τα θεσμικά όργανα έχουν σχεδιαστεί περισσότερο προς το συμφέρον των τραπεζών και των πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με το γενικό συμφέρον ».
    https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalization13.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αποτρέπει τα κράτη να ζητούν χρήματα από τις κεντρικές τράπεζες τους (δημιουργώντας δικά τους χρήματα ή δανείζοντάς το με χαμηλό επιτόκιο), πρέπει να καταφύγουν σε δάνεια από ιδιωτικές τράπεζες! Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη σκλαβιά των πολιτών στο τραπεζικό σύστημα.
    Τα κοινοβούλια της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας και της Λιθουανίας επικύρωσαν επίσης το Σύνταγμα, χωρίς να το υποβάλουν σε δημοψήφισμα .
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=140&v=2JJlI9swbsA&feature=emb_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ημερομηνία λήξης της ΕΕ
    https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalization86.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 16. Ο Κύκλωπας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
    GALAXY 2374
    https://www.youtube.com/watch?v=Ja0tYxU1MnY&feature=emb_title

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Be simple